24
okt

Viral video laten maken?

Viral video laten maken?

Vandaag in ons nieuws gaan we het hebben over de Viral video. We gaan een aantal antwoorden geven op veelgestelde vragen. Wat is een viral video? Wanneer is een video eigenlijk viral? En hoe creëer je een viral video?

Wat is een viral video?

Een viral video is een filmpje die in korte tijd door een groot aantal mensen wordt bekeken, geliked, gedeeld en gepubliceerd. Iedereen kent het tegenwoordig wel. Dit zijn de video’s met een paarhonderduizend likes. Deze video’s worden op vele bekende websites gedeeld, zijn te zien op televisie en menig man heeft het erover tijdens de koffiepauze op het werk. Een viral video is natuurlijk de effectiefste manier om als bedrijf snel naamsbekendheid te creëren. Het is alleen niet zo makkelijk als menig mens denkt om viral te gaan.

Wanneer is een video viral te noemen?

Ook hier is geen duidelijk antwoord op te geven. Dit ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Een video kan nationaal viral gaan maar ook internationaal. Over het algemeen wordt gezegd dat als er binnen een week 1 miljoen views zijn je kunt spreken van een viral video.

Hoe maak je een viral video?

Iedereen wil het natuurlijk weten, vooral bedrijven zijn hierin zeer geïnteresseerd. Hoe ga je viral? Helaas voor ons is er geen lijstje waaraan een video moet voldoen om viral te gaan. Een viral video is niet te voorspellen. Viral content heeft ook vele verschillende onderwerpen. Een kat die schrikt van een vogel tot aan een vliegtuigmaatschappij welke achtervolgt wordt door mannen met jetpacks in de lucht. Zo ziet u ook meteen dat het verschil in kosten erg kunnen verschillen. Een filmpje van een kat kost in verhouding tot een professionele videoproductie waarbij maanden aan voorbereiding nodig is helemaal niets.

Tips voor een online viral video

  • Wees origineel (produceer iets wat niemand anders heeft gedaan)
  • Tijd van uploaden (een grappige, leuke en vrolijke video zal meer impact hebben in een tijd waarbij er alleen slecht nieuws te vertellen is)
  • Etisch verantwoord (dit wil zeggen dat er niemand in de video “slecht” wordt gemaakt. Het is een video voor iedereen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van scheldwoorden etc.)
  • Videomarketing (Hoe presenteer je de video, wat is de naam, op welke mediums wordt deze getoond)
  • Storytelling (vertel een verhaal, hoe kort de video ook is.

Viral video laten maken

U wilt dus een viral video laten maken? Dat is waarschijnlijk de reden waarom u op deze webpagina terecht bent gekomen. Echter kunnen wij niet garanderen dat een video viral zal gaan. We kunnen nog zo’n perfect gestyled filmpje hebben gemaakt maar dat wil niet zeggen dat deze dan ook meteen viral gaat. Zo zijn de viral video’s ook op te delen in twee verschillende groepen: De virals waarbij veel tijd is besteed aan de marketing en voorbereiding en de virals die niet bedoeld zijn als viral.

Wij bij Motion Madness kunnen u helpen bij de realisatie van unieke video content. Op elke denkbare manier kunnen wij grappige, emotionele, enge en bijzondere video’s produceren. Daarnaast helpen wij u bij de marketing van de gemaakte video zodat uw videoproductie zo goed mogelijk gevonden kan worden.

Voor meer informatie over het laten maken van een unieke video kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.