26
sep

Video header website

VIDEO HEADER OP UW WEBSITE


Tegenwoordig zie je het steeds meer, de bewegende headers op websites. Ook wel headervideos of videobanners genoemd. In deze blog gaan we iets dieper in op deze combinatie-vorm van webdesign en videoproductie.

Wat is een video header?

Een videoheader is een header bovenin beeld bij het openen van een website. Dit is meestal het eerste wat u ziet bij het openen van een nieuwe website. Een videoheader is een bewegende header in de vorm van video. Meestal duurt de video niet langer dan 20 seconden en staat hij op loop. Dit wil zeggen dat hij zich oneindig herhaalt.

Welk voordeel heeft zo’n bewegende  header?

Een header met daarin een video heeft zo zijn voordelen. Zo kun je direct bij het openen van een website al een sfeerimpressie meegeven aan het bedrijf, product of dienst. U kunt in 1 klap uw toekomstige klant nieuwsgierig maken.

Nadeel van een video in de header van uw website

Wanneer u een video intern op uw website plaatst zal uw website er trager van worden waardoor de laadtijd van de website achteruit gaat. Echter wanneer de video extern op het internet wordt geplaatst met een juiste resolutie is dit niet het geval. Als u een video-bewerkingsprogramma in bezit heeft kunt u de juiste formaten en resoluties kiezen voor een passende bewegende header voor uw website.

Inzetten van videoheaders

Bij Motion Madness Film&More helpen wij u graag met het realiseren van een bewegende header voor uw website. Wij kunnen voor u een passende video produceren ter introductie van de website. Dit is mogelijk in elke gewenste resolutie en afmeting.

Voorbeeld van een mooie videoheader op de website van Lamborghini