15
nov

Trends online video 2017

Trends online video 2017

Vooruitblik 2017

Vandaag in het nieuws gaan we vooruitblikken op 2017. Wat zijn de trends voor online video en online videomarketing voor 2017. Hoe gaat het er aankomend jaar uitzien wat betreft videoproducties en het gebruik van social media? We gaan ook kijken naar de verschillende soorten platforms waarin video zich gaat ontwikkelen.

Youtube

We beginnen met Youtube video’s. Youtube ontvangt meer kijkers boven de 18 jaar dan prime-time tv. Prime time tv is de tijd waarin de meeste kijkers op kabel televisie naar de beeldbuis staren. Youtube wordt alsmaar groter.

Één scherm is niet meer genoeg

We zien nou al dat steeds meer mensen een tweede scherm tegelijkertijd gebruiken. Zij zitten voor de Televisie maar ondertussen swipen ze erop los op hun ipad en telefoon. Dit zal ik 2017 nog groter gaan worden. Uit onderzoek is gebleken dat 85% van de mensen tussen de 18 en 49 meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt. Daarnaast kijkt 2/3 van de Youtube viewers weleens tegelijkertijd naar de televisie.

Alle ogen zijn gericht op Youtube

De helft van de mensen tussen 18 en 34 jaar geeft aan het werk waarmee zij op dat moment bezig zijn te laten vallen om de nieuwste video van hun favoriete Youtube-kanaal te bekijken. Youtube krijgt de zege omdat er een bepaalde connectie is tussen kijker en content creator. Zij kunnen onder een video vragen stellen en discussiëren over het onderwerp van de desbetreffende video. Dit is bij televisie niet mogelijk.

Contentmarketing

Contentmarketing zal nog meer gaan stijgen als in 2016. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze samenleving, het is het eerste waar we naar kijken als we s’morgens wakker worden. Iedereen kan tegenwoordig op elk gewenst tijdstip of plaats zijn of haar favoriete video’s bekijken.

Facebookvideo’s voor bedrijven

Met landelijke 4G mobiele internet dekking kunnen en gaan steeds meer mensen video’s bekijken via hun telefoon. Het is immers makkelijk en snel om onderweg je favoriete serie te bekijken. Naar verluid zal er op Facebook de komende jaren dan ook veel meer worden gewerkt met video, zowel zakelijk als consument. Doordat het tegenwoordig moeilijker is om op Social Media platforms als Facebook snel te groeien gaat er flink worden geïnvesteerd in “sponsored messages”. Dit zijn de video’s die jij ziet op de Facebook tijdlijn maar welke pagina’s jij niet volgt.

Video SEO, vindbaar zijn in google

Video Search Engine Optimalisation was al belangrijk in 2016 maar zal nog vele malen groter worden in 2017. Mede door de toename van het gebruik van de Smartphones. Als we op de smartphone surfen willen we nou eenmaal geen lange lappen tekst lezen maar liever een interessante video bekijken. Youtube is de nummer 2 in zoekmachines maar het kan maar zo zijn dat dit gaat veranderen in nummer 1. Tip voor bedrijven: Wanneer je een bedrijfsfilm of promotievideo laat maken, zorg er dan voor dat de media-uiting in uw website komt te staan. Embedded wordt dat genoemd, hierdoor zal er niet doorgelinkt worden naar Youtube maar blijft de video intern op uw website draaien. Video SEO bestaat uit allerlei verschillende punten. Hier gaan wij in een ander nieuwsbericht dieper op in.

Conclusie:

Online video wordt nog groter als in 2017. Aarzel daarom niet en ga over op unieke video’s welke uw bedrijf mooier, beter en unieker in de markt zet. Bekijk hier waarom u als bedrijf een bedrijfsfilm zou moeten hebben.