• Telefoonnummer: +316 5185 5668
  • Email: info@motionmadness.nl

WAT KOMT ER ALLEMAAL KIJKEN BIJ DE OPBOUW VAN EEN PROFESSIONELE VIDEO?

Hieronder kunt u lezen hoe een professionele bedrijfsfilm stap voor stap wordt opgebouwd.


1. CONCEPT/IDEE

Wij beginnen meestal met een meet&greet bij de klant. Wij komen bij u op bezoek om te brainstormen over een passende visuele uiting voor uw bedrijf, product of dienst. Elke vorm van film begint altijd met een creatief en goed idee. Als het idee/concept er eenmaal is kunnen we naar wens een script realiseren waarin wordt duidelijk wordt beschreven wat voor shots er gemaakt worden en wat acteurs zeggen op welk moment in de video. Er wordt eventueel een storyboard gemaakt en de verdere voorbereidingen worden getroffen voor de opnamedag(en).

2. OPNAMES

Wanneer het concept helemaal is goed gekeurd door de klant gaan wij data prikken om de opnames te realiseren. Het hangt van de opdracht af hoelang wij hier mee bezig zijn. Elke videoproductie is anders en hier spelen wij voor en tijdens opnamedagen op in. Motion Madness beschikt over een camera welke 4k videobeelden schiet. Tijdens de opnamedag(en) gebruiken wij verschillende technieken en apparatuur om uw bedrijf/product/dienst er het beste uit te laten komen. Om de meest filmische shots te krijgen gebruiken wij professionele apparatuur. Denkt u hierbij onder andere aan filmstatieven, studiolampen, Slider, Ronin M elektronische Stabiliser en dolly’s.

3. EDIT

Als de opnames gedaan zijn gaan we over tot de montage van de gemaakte beelden. Al het filmmateriaal wordt op de juiste plekken gezet en geknipt. Er wordt gekeken naar de doelgroep van de te produceren video en hier zal rekening mee worden gehouden tijdens de montage. Daarnaast horen er bij de edit/montage eventuele special effects en of animaties. Deze worden allemaal samengevoegd en op de muziek gemonteerd zodat het een goed verhaal wordt.

4. SOUND DESIGN

Als de ruwe edit klaar is gaan we over op sound design. Hierbij kunt u denken aan het invullen van de voice-overs, interviews en geluidseffecten. Nadat alle muziek, stemgeluiden en geluidseffecten bij elkaar zijn gevoegd in de tijdlijn van de edit begint de film al aardig vorm te krijgen.

5. KLEURCORRECTIE + COLOR-GRADING

Wanneer de ruwe edit klaar is zal er overgegaan worden op kleurcorrectie. Dit wil zeggen dat we alle gemaakte beelden qua belichting gelijk gaan trekken zodat het één geheel wordt en fijn wordt om naar te kijken. Wanneer dit is afgerond gaan we over op Color Grading. Wij schieten in een bepaald kleurprofiel om zoveel mogelijk informatie uit de film te behouden. (hetzelfde principe als RAW-fotografie). Wanneer we de beelden rechtstreeks uit onze camera importeren zijn de kleuren erg grauw en grijs. We gaan dit inkleuren (graden) tot een toepasselijke kleurenpalet. Met het graden van de film kunnen we ook een bepaalde sfeer creëren voor uw bedrijf en doelgroep. Denk hierbij als voorbeeld aan het verschil tussen een actiefilm en een cowboyfilm (actiefilm: hierbij zijn de schaduwen blauw en de hooglichten rood om de actie te versterken. Cowboyfilm: vooral veel gele en bruine tinten.).

6. OPLEVERING

Als de video eenmaal klaar is wordt deze opgestuurd naar de klant. Bij deze eerste oplevering heeft de klant de mogelijkheid nog wijzigingen aan te brengen. Hierna wordt er een definitieve versie gemaakt en in overleg met de klant kan deze worden opgestuurd of direct worden geupload op uw gewenste kanaal. Hierbij kunt u nog kiezen om gebruik te maken van video SEO.

concept idee bedenken klant videoproductie motion madness
opnames 4k videoproductie motion madness
4k edit pc motion madness videoproductie overijssel
geluid ontwerp sound design motion madness videoproducties
kleurbewerking kleurcorrectie color grading videoproductie motion madness
opleveren film video productie motion madness usb