Tips videomarketing 2020

Content is king

Voor bedrijven, organisaties en vereniging is het belangrijk om gezien te worden. Plaats vaak unieke bewegende video-content maar overdrijf niet. Bij te veel uploads kan het als spam worden gezien door jouw volgers.

Inhoud is belangrijker dan lengte van video

In 2020 is waardevolle inhoud van een video erg belangrijk. Korte content is niet langer het belangrijkste bij een social media video. Inhoud gaat boven lengte. Een film van 10 minuten kan een korte video van een minuut verslaan. Alles draait om de procentuele kijktijd. Zolang de inhoud van de content voor kijkers de moeite waard is blijven ze kijken. Langere content kan dus erg aantrekkelijk zijn voor jouw bedrijf of organisatie.

Professionaliteit en ervaring boven dure high tech nieuwtjes

Je hebt vast wel eens de gezegde “less is more” gehoord. Vertaald: minder is beter. Dit is een uitdrukking uit de mediawereld waarin duidelijk wordt gemaakt dat er vaak te veel word gedaan. Te veel poes pas waardoor de boodschap onduidelijk wordt. In de filmwereld is dit ook herkenbaar. Veel aanvragen waarbij klanten zelf vragen naar bijvoorbeeld een VR (virtual reality) videoproductie of een 360 graden video. Dit kan mooi en uniek zijn maar wanneer we de klant vragen naar de boodschap achter de gewenste media uiting is overbodig om zo’n productie te laten realiseren. Een goed script waar over na is gedacht is veel belangrijker dan de high tech snufjes. Een video moet effect hebben. Je wilt tenslotte een boodschap overbrengen of een product/dienst verkopen aan je klanten.

How to video’s zijn hot

De titel zegt het al. How to video’s zijn erg hot op Youtube en worden massaal gezocht in de zoekmachine. Verkoopt uw bedrijf of organisatie producten en/of diensten waarbij een uitleg nodig is? Laat een professionele video maken en laat zien hoe jouw klanten jouw product het makkelijkst in elkaar kunnen zetten en/of gebruiken.

Recruitment video’s / sollicitatiefilms

Video’s om openstaande vacatures te promoten waren in 2019 al veel in trek maar is in 2020 een nog belangrijker onderdeel geworden. Met een tekort op de arbeidsmarkt naar goede werknemers spring jij er in 2020 uit door mee te gaan met deze trend. Laat in de video zien wat de werkzaamheden zullen worden en hoe het bedrijf eruit ziet. Wat wordt er verwacht? Wat zijn de werktijden? Dit zijn vragen waarop antwoord kan worden gegeven in een recruitment video.