22
jan

Greenscreen opnames op locatie #greenscreenbus

Greenscreen/chromakey opnames


U heeft er vast wel eens van gehoord, het zogenaamde greenscreen. Veelal gebruikt in de filmindustrie bij de grote producties zoals in Hollywood. Maar wat is het nou eigenlijk precies en waar dient het voor?

Wat is een greenscreen doek?

Een greenscreen is niks minder dan een speciaal ontworpen groen doek. Dit word ook wel een chroma doek genoemd. Naast de meest voorkomende kleur groen word ook weleens de kleur blauw gebruikt. Waarom de kleuren groen en blauw? Dit zijn de kleuren die het minst voorkomen in het hedendaagse kleurenpallet en de menselijke huid, haren en kleding. Het doek wordt als achtergrond opgehangen waarnaar er mensen of voorwerpen voor geplaatst kunnen worden

.greenscreen op iedere locatie motion madness film videoproducties chromakey bluescreen

Waarvoor wordt een chromakey doek gebruikt?

Een groen scherm wordt gebruikt om achtergronden te verwijderen en te vervangen. Voorwerpen of mensen worden voor het doek geplaatst. Het doek en de onderwerpen worden apart uitgelicht om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. Door middel van professionele videobewerkingssoftware kunnen we bijvoorbeeld het onderwerp in het midden van Las Vegas plaatsen. De chromakeytechniek wordt ook gebruikt bij het presenteren van het nieuws en het weer. De presentator heeft dan een afstandsbediening in zijn hand waarmee hij eenvoudig de achtergronden wisselt. In werkelijkheid staat hij dus voor een groen scherm.

Greenscreenbus

Wij van Motion Madness hebben meerdere formaten greenscreens welke ingezet kunnen worden voor diverse doeleinden. Naast dit alles hebben wij een vrachtwagen omgetoverd tot heuse greenscreenbus. Bovenop de vrachtwagen hebben wij een groot uitrolbaar groenscherm gemaakt incl. belichting welke op iedere gewenste locatie kan worden ingezet. Op dit zeer grote groene scherm kunnen we een groep tot 10 personen kwijt. Doordat de greenscreenbus verrijdbaar is kunnen wij bijvoorbeeld eenvoudig op evenementen of bij bedrijven aan de zaak direct aan de slag.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over greenscreen opnames of over de greenscreenbus? Neem gerust contact met ons op.

greenscreenbus motion madness groen doek chromakey op locatie