11
apr

Facebookvideo bedrijven

Facebookvideo voor uw bedrijf

Hoe belangrijk is een Facebookvideo voor uw bedrijf tegenwoordig? En is een Facebook account eigenlijk wel nodig? In deze blog gaan we iets dieper in op Facebookmarketing voor bedrijven en hoe belangrijk dit is in 2017.

Facebook wordt nog groter

Zoals de titel al vermeld, Facebook groeit nog steeds. Het wordt alsmaar groter en groter. Steeds meer bedrijven melden zich aan op dit social media kanaal. Het is een relatief makkelijke manier om klanten te laten zien wat jij als bedrijf allemaal produceert en/of levert. We liken en delen er met ons allen flink op los.

Facebook voor bedrijven

Maar waarom is dan een Facebook account voor bedrijven zo belangrijk? Facebook is niet meer alleen het kanaal om uw vrienden en familie op te zoeken. Tegenwoordig wordt Facebook gebruikt als zoekmachine. Facebook verwerkt twee miljard zoekopdrachten per dag. Daarnaast is het mogelijk om te adverteren op Facebook met uw berichten, video’s of links.

Facebook advertenties voor bedrijven

Het is makkelijk om met uw bedrijf advertenties te plaatsen op dit populaire kanaal. Plaats een bericht en kies uw doelgroep. Uw gekozen doelgroep ziet dan uw bericht als “gesponsord” in de tijdlijn staan. U kiest zelf uw maximale bedrag wat u kwijt wilt zodat u nooit teveel betaald.

Facebookvideo 2017

Facebookvideo was al groot maar zal nog groter worden de komende jaren. Met de komst van VR-video’s (Virtual Reality) en Live-streams op Facebook kunt u uit een nog groter aanbod kiezen qua Facebookvideo’s. Een live-stream is ideaal voor bijvoorbeeld evenementen. Tijdens een live-stream kunnen de kijkers live commentaar geven op uw video. Hierdoor krijg je snelle interactie en zal uw video een groter bereik hebben.

Nadeel van een Facebookvideo?

Er is echter wel één nadeel van Facebookvideo’s. Facebook is een zeer snel medium waarin de tijdlijnen continu in beweging zijn. Een bericht zal dus in het algemeen niet erg lang “ongesponsord” te zien zijn. De tijd waarin uw berichten actueel zijn is dus relatief kort. Echter wij bij Motion Madness zorgen ervoor dat wij bij het opleveren van een Facebookvideo zowel een Facebookversie maken als een Youtube-versie. Deze worden apart gerenderd waarin de video’s voor beide platformen zijn geoptimaliseerd. Zo krijgt uw bedrijf de aandacht voor de video die het verdiend. Facebook op de korte termijn en Youtube voor de lange termijn.

Facebookvideo laten maken?

Wilt u nou graag een Facebookvideo laten maken na het lezen van deze blog? Bel ons gerust voor meer informatie of neem contact met ons op via ons contactformulier.